Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Koffie & Cake Koffie & Cake La Veranda Film / Koffie & Cake Koffie & Cake Koffie & Cake Koffie & Cake

By admin

On 09, Nov 2015 | In | By admin

Koffie & Cake

“Vroeger was het allemaal standaard. Een massieve kist, zes dragers, een rondje om de kerk, koffie en cake. Alles standaard en traditioneel. Dat is niet meer.”

Aan de hand van de jonge uitvaartleider Christel Schenk (27) geeft de Teledoc Campus Koffie & Cake een beeld van de huidige uitvaartbranche. Van A tot Z volgen we een uitvaart; vanaf de eerste ontmoeting van Christel met de nabestaanden tot en met de begrafenis. Wat komt hier allemaal bij te kijken? Hoe ga je als jonge uitvaartleider om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je om met de oude garde in de branche?

“In het begin moesten ze wel heel erg aan mij wennen. Daar heb je weer zo’n blonde die het ons allemaal even komt vertellen. Maar nu merk je wel dat ze het leuk vinden om te zien hoe het ook anders kan. Dat die traditie helemaal niet meer nodig is. Dat het juist leuk is om te zien dat er zo veel meer mogelijk is dan zij van vroeger gewend zijn.”

Christel is werkzaam in Rotterdam en krijgt daar vaak te maken met andere gebruiken en tradities vanwege de verschillende culturen. De uitvaart die wij volgen is dan ook van een grote Surinaamse familie, die Christel – inclusief live band, fakkels en ballonnen – in goede banen moet zien te leiden.

Koffie & Cake geeft een kijkje in een wereld die voor de meeste mensen gesloten zal blijven. Een fascinerende wereld die door de invloed van andere culturen en de komst van veel jonge vrouwen enorm aan het veranderen is.

‘Koffie & Cake’ maakt deel uit van Teledoc Campus, een samenwerking tussen CoBO, Mediafonds, Filmfonds en NPO.

Regie: Janetta Ubbels

Omroep: EO

Camera: Remko Schnorr

Geluid: Bram Boers

Montage: Paul de Heer

Producent: Matthijs van de Laar

Uitzending: 28 februari 2016, 23:40 uur NPO3